Jeśli nie jesteś zaznajomiony z grillami elektrycznymi, są one świetną alternatywą dla tradycyjnego węgla drzewnego lub grilla gazowego. Są one zazwyczaj bardziej przystępne cenowo, mają dłuższą żywotność i zajmują znacznie mniej czasu, aby rozgrzać się niż węgiel drzewny lub gaz. To powiedziawszy, nadal wymagają czyszczenia po każdym użyciu, tak jak zwykły grill.
Czyszczenie grilla elektrycznego nie jest trudne, gdy znasz właściwy sposób! Oto jak:
Po pierwsze, pozwól grillowi całkowicie ostygnąć. Nie chcesz przecież poparzyć się na rozgrzanych płytach. Po drugie, wyjmij płyty z grilla i umieść je w zlewie. Używając ciepłej wody i mydła do naczyń lub octu, wyszoruj obie strony każdej płyty gąbką lub szczotką z miękkim włosiem (będziesz chciał użyć czegoś nieściernego). Jeśli masz jakieś przyklejone cząstki jedzenia, które nie chcą zejść bez względu na to, jak mocno szorujesz, pozwól im namoczyć się przez 15 minut i spróbuj szorować ponownie po tym czasie. Na koniec, osusz obie strony każdej płyty dokładnie ręcznikami papierowymi, zanim ponownie zamocujesz je na grillu.
Gdy płyty są już czyste, zadbaj o inne części, spryskując je środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej i wytrzyj. Zapraszamy również na stronę http://lovihomi.pl/.